Start-Up Zone

5 Idei de afaceri profitabile pe timp de criză

Ideile de afaceri pe timp de criză sunt oportunități excelente prin care se poate obține profitabilitate maximă, având în vedere că situațiile de criză au drept consecință dezvoltarea unor sectoare noi de activitate. Unele din cele mai profitabile idei de afaceri din 2021 sunt următoarele:

Coșuri cadou

În timpul pandemiei, coșurile cadou au fost o metodă prin care angajații companiilor și partenerii de business au fost recompensați în funcție de productivitate sau în funcție de orele în plus de la birou. Astfel, s-a dezvoltat o nișă de comercianți pentru producerea și ambalarea unor coșuri cadou. În această nișă de piață, cele mai potrivite produse sunt cele realizate în România, neprocesate. Pentru o asemenea idee de afaceri este necesară existența unor furnizori pentru ambalare, a unor fonduri proprii pentru costuri de curierat și de furnizori și poate chiar un depozit propriu, în funcție de nivelul comenzilor.

Cultură de lavandă

Conform specialiștilor, lavanda este o idee de afacere bună pentru o investiție durabilă, având în vedere faptul că pot fi finalizate mai multe recolte într-un an, iar un singur hectar de lavandă poate aduce câteva mii de euro profit pe an. Profitul vine, conform specialiștilor, abia în anul al treilea de cultură, iar investiția e de aproximativ 10.000 de euro la hectar. În primii doi ani, lavanda trebuie curățată și întreținută pentru ca ideea de afaceri să devină profitabilă.

Cești și paie comestibile

Unul dintre trendurile cele mai interesante idei de afaceri din 2021 vine din zona de sustenabilitate, având în vedere că reprezentanții cafenelelor, magazinelor și a restaurantelor caută acum furnizori de cești, paie, farfurii comestibile, care pot fi folosite și la fața locului, dar și la serviciile cu livrare. Pe măsură ce politicile de sustenabilitate sunt implementate atât la nivelul Uniunii Europene, cât și la nivel național, consumul de farfurii din plastic sau de paie pentru cafea va fi redus.

Firmă de livrări

În perioada pandemiei, sectorul livrărilor a cunoscut o creştere exponenţială, iar avansul afacerilor din acest sector va continua să fie unul considerabil, întrucât este un mod mult mai comod de a face cumpărături. Aşadar, pentru 2021, o afacere de succes ar fi reprezentată de înfiinţarea unui business de livrări la domiciliu. În România, piaţa platformelor de livrări la domiciliu (doar pe segmentul alimentelor) este estimată la 10-15 milioane de lei, iar estimările arată că acest segment va continua să crească şi în următorii ani.

Spălătorie auto

Momentan exista un deficit de oferta pe aceasta zona de carwash si servicii anexe in zonele urbane. Înființarea unei spălătorii auto este una dintre cele mai populare idei de afaceri profitabile pentru antreprenori incepatori in 2021.

Diana Spătaru

Add comment