Start-Up Zone

Stampila, interzisa la Ministerul Proiectelor Europene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a semnat astăzi un ordin de ministru prin care li se interzice funcționarilor din subordine să mai solicite ștampilă pe documentele pe care le primesc în relația cu beneficiarii.

Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entitățile fără personalitate juridică nu vor mai fi obligate să aplice ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la MIPE.

Fapta de a solicita aplicarea ștampilei săvârșită de către funcționarii publici sau personalul contractual din cadrul MIPE va constitui, în urma ordinului semnat astăzi de către ministrul Cristian Ghinea, abatere disciplinară și va fi sancționată conform prevederilor legale.

Cristian Ghinea (foto)

Am semnat astăzi un ordin de ministru prin care le este interzis funcționarilor din zona fondurilor europene să solicite ștampilă pe documente. Se tot dau legi în acest domeniu, există reglementări dar proasta obișnuință în administrație continuă acest obicei care nu are nicio bază legală. Toate legile pe această temă apărute până acum au fost ignorate de către majoritatea funcționarilor. Acest lucru se schimbă la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din acest moment” a declarat Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Diana Spătaru

Add comment