Start-Up Zone

Noi finanțări de câte 250.000 dolari pentru startup-uri europene, în 2020

Startup-urile europene aflate în stadiu incipient de dezvoltare pot obține finanțări de câte 250.000 de dolari, printr-un nou fond de capital de risc, denumit Cultivate, lansat marți de firma de investiții Blossom Capital, cu participarea unor antreprenori de la „unicorni” din Europa, ca Spotify și Klarna.

Cultivate dispune de 5 milioane de dolari, pe care vrea să-i investească, în următorarele 12 luni, în 20 de startup-uri europene aflate în stadiu pre-seed sau seed.

În plus antreprenorii (debutanți) vor primi un „acces fără precedent la investitori providențiali (angel investors), de-a lungul anului, pentru a cere sfaturi și a învăța din lecțiile lor”, a declarat șefa Blossom Capital, Ophelia Brown, într-un articol postat pe platforma Medium.
 
Noul fond de tip „angel” va fi orientat către startup-uri de tehnologie, după cum reise din anunțul lui Brown. „Vrem să democratizăm accesul la capital și la experiență atât cât este nevoie în Europa, pentru a crea și a crește un ecosistem de investitori providențiali (angels) care să ridice  Europa la nivelul la care este Slicon Valley”.

Fondul de investiții Cultivate a fost fondat cu participarea unor antreprenori care au fost implicați în crearea și dezvoltarea unor mari startup-uri tech din Europa: precum platforma de cumpărături în rate Klarna sau aplicația de muzică Spotify (ambele fondate în Suedia).

Firma de investiții Blossom Capital are sediul central la Londra.

sursa: startupcafe.ro

Redactia

Add comment